Compressoren

Haal voordeel uit Abac                     

We leveren kwalitatieve machines , zowel zuiger- als schroefcompressoren, die steeds beschikbaar zijn en altijd gebruiksklaar staan. Alle compressoren zijn mobiel. Hierdoor kunt u ze eenvoudig verplaatsen naar de locatie waar u de compressor kunt gebruiken. ( uitgezonderd de grotere machines.)


Ook voor toebehoren van leiding systemen zoals buizen , nippels, koppelingen, pijpbeugels, slangen, verzorgingssets, filters,  enz. enz.

Aanbevelingen !!

Een compressor moet geplaats worden in een juiste omgeving:
een goed geventileerde ruimte, met een omgevingstemparatuur tussen +5ºC en +40ºC, vrij van vuil of stof, dampen en explosieve of brandbare gassen.

Zuigercompressoren zijn ontworpen om aan- en uit te schakelen.
Een opgave van de intervallen vind u op het typeplaatje ( bijvoorbeeld, S3-50 betekent 5 minuten lopen en 5 minuten uitschakelen). Dit is om overhitting van de motor te voorkomen. De compressor mag nooit meer dan 50% van de tijd in bedrijf zijnen maximaal 10 minuten continue.. Het zelfde geld voor mobiele, 1-traps en V-snaar aangedreven types. Twee-traps compressoren zijn ontworpen om maximaal 60% van de tijd te lopen, en de twee-traps-laagtoerige zelfs tot een maximum van 75%. De gemiddelde levenduur van een zuiger compressor is ongeveer 10 jaar of 4000 bedrijfs-uren.(bij niet meer dan 4 uur per dag of 400 uur per jaar gebruik).

Een schroefcompressor is ontworpen om 100% van de tijd te draaien.
Zijn gemiddelde levenduur bij correct onderhoud ligt rond de 40.000 uur, wat dus ongeveer 10 x de levensduur van een zuigercompressor is. Als men meer dan 4 uur per dag perslucht verbruikt, dan is het noodzakelijk om voor een schroefcompressor te kiezen.