Momentsleutel

Een momentsleutel, ook wel draamomentsleutel genoemd, is een sleutel waarmee u bouten of moeren vastdraait tot een van te voren vastgesteld "moment". Dit moment mag niet overschreden worden, om te voorkomen dat u schade krijgt aan het materiaal dat u vastdraait . 

Momentsleutel categorieën

Er zijn diverse soorten momentsleutels, die teruggebracht kunnen worden tot drie hoofdcategorieen.

zuigercompressor schroefcompressor persluchtdroger compressor
momentsleutel met torsie-arm klik momentsleutel elektronische momentsleutel

 • Torsiearm momentsleutel

  De momentsleutel met torsie-arm is een momentsleutel waarop u zelf kunt aflezen hoeveel druk er op de vastgedraaide schroef of moer staat. U stopt met draaien als de maximale druk bereikt is.
 • Klik momentsleutel 

  De klik momentsleutel werkt met een van te voren ingestelde maximale druk. Wanneer dit maximum is bereikt zet de sleutel verder geen druk meer en hoort u een duidelijke "klik". 
 • Elektronische momentsleutels

  Er bestaan ook elektronische momentsleutels, waarop u via een display de maximale druk kunt instellen.

Vrijwel alle momentsleutels werken met een verwisselbare kop: u kunt hier elke gangbare moerdop op klikken. Voor moeilijk bereikbare plekken is er de verlengde moerdop. Onze momentsleutels zijn eenvoudig online te bestellen. Heeft u een vraag over onze momentsleutels? Neem gerust contact met ons op. 

Alle momentsleutels

Types momentsleutels

In onze webshop vindt u diverse types, series en maten momentsleutels. De maten sleutels die bij ons verkrijgbaar zijn:
 • Maat 1/2” momentsleutel
 • Maat 1/4” momentsleutel
 • Maat 3/4” momentsleutel
 • Maat 3/8” momentsleutel
De meest voorkomende maat momentsleutel is de 1/2” momentsleutel. Deze wordt het meest gebruikt voor het aandraaien van bijvoorbeeld cilinderkoppen, assen en wielmoeren. Behalve losse sleutels, verkopen wij ook complete momentsleutel sets en sets met opzetstukken. Zo heeft u altijd alles bij de hand!

Momentsleutel online kopen

Of u een momentsleutel nodig hebt voor uw fiets of voor uw auto: bij De Vos Gereedschap bestelt u kwalitatief goede momentsleutels eenvoudig online. Daarnaast hebben we geregeld momentsleutels in de aanbieding. Bekijk hiervoor onze momentsleutel actiepagina

De Vos Gereedschap verkoopt ook losse hulpstukken voor momentsleutels, momentschroevendraaiers, controleapparatuur, kracht vermeerderaars en hoekveerdraaingssleutels