Compressor

Een compressor zuigt lucht aan en perst dit samen om het vervolgens onder hoge druk beschikbaar te stellen zodat u er allerlei luchtgereedschappen mee aan kunt aandrijven. De Vos Gereedschap verkoopt zuigercompressors, persluchtdrogers en schroefcompressors. 

De belangrijkste vraag die u uzelf bij het kiezen van een compressor moet stellen, is welke luchtgereedschappen u ermee aan wilt drijven. Niet elke compressor is geschikt om elk type luchtgereedschap aan te drijven.

Compressor online bestellen

Compressor types

zuigercompressor schroefcompressor persluchtdroger compressor
zuigercompressor schroefcompressor persluchtdroger


Zuigercompressor

Een zuigercompressor werkt in de basis als een fietspomp. Door de mechanische beweging wordt luchtdruk opgebouwd. Dat maakt de zuigercompressor geschikt voor allerlei toepassingen, zoals;
  • gascompressie (CNG, stikstof, inert gas, gasssen gewonnen uit afval)
  • hoge druk (ademlucht voor duikflessen, seismologisch onderzoek..)
  • ​blazen van PET-flessen
  • aanjagen van motoren

Schroefcompressor

De schroefcompressor wordt vandaag de dag misschien wel het meest toegepast. De werking is vergelijkbaar met de zuigercompressor, maar de schroefcompressor is efficienter en vaak kleiner van formaat. Niet de pompbeweging, maar de schroefbeweging zorgt voor luchtcompressie. Dat maakt de schroefcompressor geschikt voor toepassingen zoals:
  • Lucht voor voeding en dranken, militair, ruimtevaart, automobiel, industrieel, elektronisch, productie, petrochemie, medisch, ziekenhuizen, farmaceutica, instrumenten

Persluchtdroger compressor

Persluchtdrogers worden veel toegepast in natte ruimtes. Het overmatige gebruik van water heeft nadelige effecten op de afmosfeer en de conditie van de apparatuur die gebruikt wordt. Een persluchtdroger biedt dan uitkomst. De lucht in de ruimte wordt opgezogen en op druk gebracht. Hierdoor "past" de damp niet meer in de lucht en condenseert. Het water wordt opgevangen en afgevoerd: de droge lucht wordt weer de ruimte in geblazen. De Vos Gereedschap verkoopt luchtdrogers die geschikt zijn voor ruimtes van diverse oppervlakten. 

Compressor onderdelen

Heeft u een ABAC compressor en zijn een aantal onderdelen aan vervanging toe? Bekijk dan de pagina met compressor onderdelen. Bij vragen over compressor onderdelen kunt u gerust contact met ons opnemen.

Compressor kopen bij De Vos Gereedschap

Bij de Vos ontvangt u altijd kwalitatief goede machines die gebruiksklaar zijn. Moet u uw compressor veel verplaatsen? Dat is geen enkel probleem. Al onze compressoren zijn mobiel en dus eenvoudig te verplaatsen naar een andere locatie.

De Vos Gereedschap verkoopt ook compressoren die op een lager voltage werken of geluidgedempt zijn. Ook voor persluchtleidingen kunt u bij ons terecht!
 
Bekijk ons assortiment Stel een vraag